UTB - Fakulta technologická
- Univerzita Tomáše Bati
- www.ft.utb.cz
Co tě čeká?
Podstatou tohoto oboru je dozvědět se všechno o výrobě nejrůznějších druhů nápojů a potravin. Čeká tě analýza jejich složení, hodnocení jejich jakosti a zdravotní nezávadnosti. Seznámíš se s legislativou, managementem i marketingem potravinářských provozů v oblasti distribuce a výroby potravin.
Jak se ti líbí tyto předměty?
- Produkce potravinářských surovin
- Základy zbožíznalství potravin
- Obecná a anorganická chemie
- Organická chemie
- Biochemie
- Potravinářská mikrobiologie
- Základy senzorické analýzy potravin
- Vybrané kapitoly epidemiologie a hygieny
- Výživa člověka
- Legislativa v púotravinářství
- Potravinářská technologie a biotechnologie
- Analýza potravin
Sem mohou mířit tvé kroky po škole.
- Management jakosti potravin
- Kontrolní instituce
- Stravovací provozy
- Poradenská činnost
- Státní správa
- Technologie výrobních procesů
- Technologie hygienických podmínek
- Potravinářský průmysl
- Vývoj a prodej nových potravinářských výrobků