Chemie a technologie potravin

  • Zlín
  • Chemie
  • Potravinářství
  • Bakalářský

Co tě čeká?

Podstatou tohoto oboru je dozvědět se všechno o výrobě nejrůznějších druhů nápojů a potravin. Čeká tě analýza jejich složení, hodnocení jejich jakosti a zdravotní nezávadnosti. Seznámíš se s legislativou, managementem i marketingem potravinářských provozů v oblasti distribuce a výroby potravin. 

Jak se ti líbí tyto předměty?

  • Produkce potravinářských surovin
  • Základy zbožíznalství potravin
  • Obecná a anorganická chemie
  • Organická chemie
  • Biochemie
  • Potravinářská mikrobiologie
  • Základy senzorické analýzy potravin
  • Vybrané kapitoly epidemiologie a hygieny
  • Výživa člověka
  • Legislativa v púotravinářství
  • Potravinářská technologie a biotechnologie
  • Analýza potravin

Sem mohou mířit tvé kroky po škole.

  • Management jakosti potravin
  • Kontrolní instituce
  • Stravovací provozy
  • Poradenská činnost
  • Státní správa
  • Technologie výrobních procesů
  • Technologie hygienických podmínek
  • Potravinářský průmysl
  • Vývoj a prodej nových potravinářských výrobků