Chemie potravin a bioaktivních látek

  • Zlín
  • Biologie
  • Chemie
  • Potravinářství
  • Magisterský

Co tě čeká?

Teď ti vyjmenujeme seznam všeho, k čemu se během studia tohoto navazujícího oboru dostanete. Připravit, pozor, teď! Chemické a technologické disciplíny s prohloubením znalostí v analýze a hodnocení potravin, farmakochemie, marketing, ekonomika výživy, molekulární genetika, potravinářská technologie a legislativa, chemie potravinových přísad a doplňků, chemie potravin, chemie přírodních heterocyklů, struktura molekul. To se dá, ne?

Jak se ti líbí tyto předměty?

  • Pokročilá laboratorní technika
  • Chemie přídatných látek a doplňků potravin
  • Supramolekulární chemie
  • Teorie a metody strukturní analýzy
  • Metody syntézy organických látek
  • Farmakochemie
  • Principy úchovy potravin
  • Chemie přírodních heterocyklů
  • Stabilizátory a emulgátory v potravinářství
  • Výroba alkoholických a nealkoholických nápojů
  • Legislativa a řízení jakosti v potravinářství

Sem mohou mířit tvé kroky po škole.

  • vedoucí, kontrolní a řídící funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu
  • výzkumná a vývojová pracoviště
  • velkoobchodní organizace
  • orgány státní správy a samosprávy
  • kontrolní orgány (EU)
  • obchodní činnosti zaměřené na potraviny a bioaktivní látky