Technologie potravin

  • Zlín
  • Chemie
  • Potravinářství
  • Magisterský

Co tě čeká?

Najíst se umí každý, ale dokázat určit, jak je každá surovina vyrobena a následně ji dokázat analyzovat, to už je určeno pouze vám, vyvoleným potravinovým mágům. Na dvouletém navazujícím oboru si zdokonalíte znalosti z předchozího studia tak, aby se z vás stali odborníci pro technologické a kontrolní funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu nebo výzkumné a vývojové instituce. Součástí studia jsou disciplíny zaměřené na chemické, biochemické, mikrobiologické a senzorické změny potravin a nápojů během jejich výroby a skladování. Zvláštní pozornost věnujeme příslušné legislativě a uvádění potravin do oběhu s ohledem na zdravotní nezávadnost. A až to bude za vámi, můžete rozjet třeba vlastní pořad A dost! a ukázat Tunovi a zbytku republiky, že to umíme líp.

Jak se ti líbí tyto předměty?

  • Technologie výroby potravin živočišného původu
  • Technologie výroby potravin rostlinného původu
  • Principy úchovy potravin
  • Analýza a hodnocení potravin
  • Laboratoř z mikrobiologie potravin
  • Aplikovaná povrchová a koloidní chemie v potravinářství
  • Fyzikální vlastnosti potravin
  • Senzorické hodnocení potravin
  • Výroba alkoholických a nealkoholických nápojů
  • Procesy potravinářských a biochemických výrob

Sem mohou mířit tvé kroky po škole.

  • státní správa
  • kontrolní orgány
  • potravinářský průmysl
  • výroba potravin
  • vývoj a výzkum v oblasti potravinářství
  • technolog výroby nápojů či potravin
  • analytik