UTB - Fakulta technologická
- Univerzita Tomáše Bati
- www.ft.utb.cz
Co tě čeká?
Najíst se umí každý, ale dokázat určit, jak je každá surovina vyrobena a následně ji dokázat analyzovat, to už je určeno pouze vám, vyvoleným potravinovým mágům. Na dvouletém navazujícím oboru si zdokonalíte znalosti z předchozího studia tak, aby se z vás stali odborníci pro technologické a kontrolní funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu nebo výzkumné a vývojové instituce. Součástí studia jsou disciplíny zaměřené na chemické, biochemické, mikrobiologické a senzorické změny potravin a nápojů během jejich výroby a skladování. Zvláštní pozornost věnujeme příslušné legislativě a uvádění potravin do oběhu s ohledem na zdravotní nezávadnost. A až to bude za vámi, můžete rozjet třeba vlastní pořad A dost! a ukázat Tunovi a zbytku republiky, že to umíme líp.
Jak se ti líbí tyto předměty?
- Technologie výroby potravin živočišného původu
- Technologie výroby potravin rostlinného původu
- Principy úchovy potravin
- Analýza a hodnocení potravin
- Laboratoř z mikrobiologie potravin
- Aplikovaná povrchová a koloidní chemie v potravinářství
- Fyzikální vlastnosti potravin
- Senzorické hodnocení potravin
- Výroba alkoholických a nealkoholických nápojů
- Procesy potravinářských a biochemických výrob
Sem mohou mířit tvé kroky po škole.
- státní správa
- kontrolní orgány
- potravinářský průmysl
- výroba potravin
- vývoj a výzkum v oblasti potravinářství
- technolog výroby nápojů či potravin
- analytik